voordelig en veilig geld lenen

Een lening wil je afsluiten bij een betrouwbare partij. Een partij die kijkt naar jouw situatie, je goed adviseert over een passende lening en waar je lage rentetarieven betaalt. Die partij zijn wij. Aan iedere klant en voor ieder leendoel verstrekken wij verantwoordelijke leningen.

Of je nu geld leent voor een auto, keuken, verbouwing of iets heel anders. Wij helpen je graag.


wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een consumptief krediet met een vaste rente en looptijd. De lening wordt in één keer volledig uitbetaald waarna je maandelijks de lening weer terugbetaalt. Het maandbedrag bestaat uit aflossing van het leenbedrag plus de verschuldigde rente.
Hoeveel de lening je maandelijks kost en hoe lang de lening duurt zijn afhankelijk van je gekozen leenbedrag en looptijd. De duur van je lening kan altijd kosteloos worden verkort door extra af te lossen. Maar let op: de extra afgeloste bedragen kan je niet opnieuw opnemen zoals wel het geval is bij een doorlopend krediet.


hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel jij kunt lenen is afhankelijk van meerdere factoren. Aan de ene kant is het afhankelijk van jouw leencapaciteit. Simpel gezegd is daar een berekening op basis van je inkomen en je vaste lasten. Aan de andere kant is het afhankelijk van het risico dat de bank denkt te lopen , wanneer zij jou een lening verstrekken. Hoe minder risico de bank denkt te kunnen lopen, hoe gunstiger dat is voor jouw maximale leenbedrag. Om een voorbeeld te geven: de bank loopt minder risico wanneer jij een vast contract hebt bij je werkgever, dan wanneer je een tijdelijk contract hebt. in het eerste geval zal jou maximale leenbedrag dus hoger uitvallen.

Kortom, er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag ''hoeveel kan ik lenen?'' Je kunt het voor een deel berekenen via onze berekentool. wil je exact weten hoeveel je kunt lenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op 06-52841877 wij helpen u graag!

Ruil je doorlopend krediet in


Mede door de stijgende rente is een doorlopend krediet geen verstandige leenvorm. Wat zijn de nadelen van deze lening en waarom moet je kiezen voor een persoonlijke lening?

Heb je een doorlopend krediet? Deze kun je beter inruilen voor een persoonlijke lening. Wat zijn de nadelen van een doorlopend krediet?


Een doorlopend krediet is een lening waarin je steeds weer extra bedragen kunt opnemen. Het bedrag dat afbetaald is, kun je later weer opnemen. Deze lening biedt gemak, maar heeft ook een keerzijde. Het is niet voor niets dat de persoonlijke lening tegenwoordig de voorkeur heeft boven een doorlopend krediet. Met een persoonlijke lening los je de schuld namelijk zo snel mogelijk weer af. De grootste nadelen van een doorlopend krediet lichten we toe.


De rente stijgt

De rentes zijn laag op dit moment, maar ze kunnen de komende maanden sterk stijgen. De rente in een doorlopend krediet is variabel. Dus zodra de rente stijgt ga je meer betalen aan rente. Een groter deel van het maandelijks betaalde bedrag gaat hierdoor op aan rentelasten. Het gevolg is dat je iedere maand minder aflost op de openstaande schuld. De bedoeling van een krediet is juist om de schuld zo snel mogelijk in te lossen. Als de rentes de komende maanden sterk gaan stijgen, ben je dus onvoordelig uit.


Doorlopend krediet brengt extra gevaar met zich mee

In de lening afgeloste bedragen kun je eenvoudig weer opnemen. Dat is een voordeel, maar ook gelijk een nadeel. Je hebt geen stok achter de deur om zo snel mogelijk weer van de schuld af te komen. Zodra de lening is afbetaald, kun je het geld dat je anders kwijt bent aan de lening gaan sparen. Zo voorkom je dat je in de toekomst weer een lening moet afsluiten.


Doorlopende kredieten hebben vaak een lange looptijd

Een doorlopend krediet kom je moeilijk weer van af. Je kunt de schuld in één keer afbetalen, maar in de praktijk blijkt dat particulieren vaak weer moeilijk van deze lening afkomen. Het steeds weer extra op kunnen nemen zorgt ervoor dat er een bodemloze put ontstaat. Zodra er weer bestedingsruimte komt, is er waarschijnlijk ook wel weer een financiële noodzaak om toch weer een extra bedrag op te nemen.


Liever één goedkope lening dan meerdere kleine leningen

Onder de noemer doorlopend krediet kun je bijvoorbeeld ook creditcards en het rood kunnen staan op de betaalrekening meetellen. De kosten voor deze leningen zijn zeer hoog. Je kunt beter één persoonlijke lening afsluiten en daarmee in één keer alle kleinere kredieten afbetalen. Het voordeel van één grotere lening is ook nog dat je recht hebt op een lagere rente.

ONZE DIENSTEN
Wilt u een overzicht van onze activiteiten? Kijkt u zelf maar!